...and still counting...

write me a message on my post-it

Friday, 8 February 2008

Night at the movies..

biler aku nak tido ni...

niat di hati konon nak tido... tapi mata ni makin tebeliak pulak....

Suddenly have this craving to watch Stephen Chow's latest CJ7...sambil makan kuaci belang-belang dengan buah kana...aku pilih kuaci belang-belang pasal yg kuaci itam tu, aku tak suka...gigit, gigit, pecah...gigit, gigit,..pecah..leceh ah...bila nak game..kuaci dia pun kudut..tipis je..kalau yang belang-belang ni, ada body sikit.......paling best kalau dapat tengok in those drive-in theatres...macam zaman 60s kat US..watching movies in the open, under the nite stars...cuma popcorn aku kena tukar dengan kampung snacks...kuaci belang-belang dengan buah kana...untung nasib, dapat kacang kuda rebus pun bole la...lagi power, kalau ada buah berangan...Fuh!...terangkat!...

or maybe cry myself to sleep by watching What's eating Gilbert Grape...aah..korang tak tau kan,..cerita ape tu..tak tau takpe...janji aku sorang tau...it has Johnny Depp and Leo DiCaprio in his Oscar nominated role... to be watched only by those who appreciate good acting...like me...hehe

mmm...ngomong-ngomong....mana nak cari buah kana sekarang ni eh...yg packaging dia ada 3 biji buah kana wrapped in paper tipis,abey tu kena pintal...simple,..murah,..practical,...tapi biji dia ada sikit tajam kat ujung dia...kalau time isap-isap, tekena lidah,..adoi...geram punya pasal,...ptuih!..kena ludah...tu yang syok tu..

aku teringat zaman dolu2...zaman takde duit nak tengok wayang,....tiket pakai tiket daun...kepada sape yg panjat pokok time tu,...tau la...

sekarang ni,..tgk wayang tak macam dulu la...so commercial...tiket pun punya lah mahal..sampai $10 setengah..bole buat belanja pasar beb...

teringat in 1991 aku nak sangat tengok cerita Jackie Chan ..punya kalang kabut beli tiket,...sekali masuk dah gelap...wah,..dapat duduk apa lagi...excited giler la...sekali bukak cerita,...tau2...cerita Thailand!..rupa2nya kitorang salah lineup...cerita black-magic pulak tu!.dah la cakap thailand...subtitle pun subtitle cina...mati idup balik aku tak faham jalan cerita..low-budget punya effects pulak tu....apa nak buat...nak tak nak tengok aje la dengan hati yg menyumpah macam nak rak...yg macam taik nya,...satu jam aje!...punya la fed up...apa2 pun,...bukan salah aku...yg salah,...si tukang beli la...

sekarang ni dah pukul tiga pagi...kalau p ramlee masih ada, mesti dia dah nyanyi kan aku suruh tido...ini la akibatnya minum kopi malam2 ari...sama ada minat nak tengok movies in yr cable tv...

ape2 pun,...the show must go on.....

Ana....tido, na.......

1 comment:

julia said...

hihihi camana la boley salah beli ticket nih ? aiyoh.. thai movie sgt boring ok.. =P
kak ! buah kana yg simpul simpul ngan kertas tu ada lagi la kak. byk kat sebelah foodcourt ju tu. =D
ju tak penah makan buah kana, mama ju suka la ! baru2 ni ju marah dia makan buah tu, sbb manis. takut dia sakit. =]

akak ! pegi la tidooooooo.. meh ju nyanyi...
" ♫°♪ tiiidurlaaa wahaiii permaiiisuriii.. ♫°♪"

=P

Know your past...